• Filmovi:
  • Kolekcije:
  • Žanrovi:
  • Režiseri:

Uputstvo

Preporuka za gledanje filmova na sajtu mojoff.net

Filmovi se mogu gledati na bilo kom pametnom uređaju koji ima internet konekciju, na primer: računar, tablet, telefon. Neki filmovi su besplatni, dok se drugi uplatom rentiraju na 24 časa. U nastavku sledi uputstvo.  

REGISTRACIJA

Kako bi imali pristup kompletnom sadržaju, neophodno je da se prvo registrujete na sajtu. Registracije je besplatna i završava se u nekoliko koraka.

Klikom na dugme u gornjem desnom uglu “Uloguj se” otvara se prozor koji postojećim korisnicima daje mogućnost da pristupe svom nalogu, a novim korisnicima daje mogućnost registracije opcijom “Kreiraj novi nalog”. Registracija je moguća povezivanjem sa facebook nalogom, ili putem e-mail adrese.

RENTIRANJE FILMA

Nakon što odabere film koji želite da pogledate, odabir potvrdite klikom na “Iznajmi film”. Bićete preusmereni na stranicu gde se vrši plaćanje. Film je dostupan istog trenutka nakon kompletiranja uplate.

FILMSKI FESTIVALI I POSEBNI DOGAĐAJI

Filmovi koji su deo programa filmskih festivala koji se održavaju na platformi mojoff.net često imaju ograničeno vreme prikazivanja. Kao što i u bioskopu festivalski film ima tačno određeno vreme prikazivanja. U ovom slučaju potrebno je pogledati informacije na stranici posvećenoj tom festivalu.

KAKO GLEDATI NEOMETANO

Prilagodljivost rezolucije videa na vašu brzinu interneta je konstantna i ukoliko je vaša brzina slabija, film će biti u lošijoj rezoluciji. Ukoliko u vašoj internet konekciji dolazi do naglih oscilacija brzine, film će kočiti ili ostati zablokiranDo kočenja ili lošije slike može doći ako vam je monitor slabije rezolucije ili ako je grafička karta slaba.

ŠTA AKO FILM KOČI

Ukoliko film zakoči, pauzirajte i sačekajte par minuta i u zavisnosti od uređaja uradite sledeće:

·         Ukoliko filmove pratite sa računara na tastaturi strelicama levo i/ili desno premotavate film i na taj način možete preskočite sekvencu na kojoj je film zablokirao.

·         Ukoliko filmove pratite sa telefona ili tableta tapkanjem na ekranu, u polju u kome je film, sa leve ili desne strane premotavate i na taj način preskočite sekvencu na kojoj je film zablokirao.

·         Film možete pokrenuti i iz drugog pretraživača (brausera).

·         Takođe, ako ruter nije postavljen dobro, može doći do zastoja, stoga možete kabal rutera povezati direktno sa računarom.

·         Film ostaje aktivan za gledanje u vašem pretraživaču (brauseru) do trenutka dok ne uradite osvežavanje stranice.

·         Obrišite “cookies” iz pretraživača.

PREPORUČENA BRZINA INTRENETA

Filmovi su u Full HD rezoluciji i za gledanje je potrebna pristojna brzina interneta.

Preporuka za proveru brzine interneta: U Google pretraživaču pretragom za reči SPEED TEST dobićete nekoliko sajtova na kojima je moguće proverite brzinu interneta. Ukoliko je ona manja od 10Mb/s, imaćete lošiju sliku i probleme sa kočenjem filma, ukoliko je manja od 5Mb/s, verovatno nećete moći da gledate film tj. imaćete izuzetno lošu sliku sa neprestanim kočenjem.

NE MOGU DA POKRENEM FILM

Ukoliko ne možete da pokrenete film, na stranici na postoji aktivno dugme “Iznajmi film”, najčešći razlozi za ovo mogu biti:

·         Film još uvek nije na repertoaru. Proverite datum prikazivanja koji je istaknut odmah ispod naziva filma.

·         Film nije dostupan u zemlji u kojoj se trenutno nalazite.

KAKO ISKORISTITI BESPLATAN “CODE” ZA FILM

Ukoliko imate kod za besplatno gledanje filma potrebno je da nakon registracije na platformi, odaberete taj film, kliknete na “iznajmi film” gde ćete biti preusmereni na deo za plaćanje. Potrebno je da ponovo kliknete na dugme za iznajmljivanje filma, “rent” nakon čega se otvara forma za plaćanje, i to je mesto gde se unosi kod. Polje za unos koda obeleženo je sa “Apply promo code”.

Scroll to top